Image

Mielikit ry

Kalajokilaakson mielenterveysyhdistys Mielikit ry

Kalajokilaakson mielenterveysyhdistys Mielikit ry on MTKL:n (Mielenterveyden Keskusliitto) jäsenyhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota Mielikit ry:n alueella (Ylivieska, Alavieska, Sievi, Kalajoki, Oulainen, Merijärvi, Haapavesi) mielenterveyskuntoutujille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille mielekästä toimintaa, sosiaalista kanssakäymistä ja ennaltaehkäistä laitoshoidon tarvetta sekä syrjäytymistä. Mielikit ry:llä on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, kodinomainen Mielikkitalo. Yhdistys haluaa tarjota paikan, johon aamulla helppo lähteä; paikan, joka antaa päivään sisältöä ja tukee omalta osaltaan kuntoutumista. Mielikkitalon tavoitteena on myös tukea mielenterveyskuntoutujien itsenäistä selviytymistä ja lievittää yksinäisyyttä sekä kehittää sosiaalista verkostoitumista. Tavoitteisiin kuuluu myös saada asiakkaat aktivoitumaan talon toimintoihin.

Talossa voi ruokailun lisäksi saunoa, pyykätä tai tehdä päivästä itselle muuten mielekkään. Talo on avoinna joka päivä, myös juhlapyhinä. Tämä käytäntö on osoittautunut tarpeelliseksi, koska yksinäisyys ja ahdistuneisuus korostuvat pitkinä viikonloppuina. Talolla käy päivittäin reilu 30 henkilöä.

Mielikkitalolla työskentelee kaksi mielenterveysalan koulutuksen saanutta henkilöä, jotka toimivat talossa toiminnanohjaajina. Viikonloput hoidetaan vapaaehtoisten avulla. Rahoituksen Mielikkitalo saa pääasiassa STEA:lta. Talolla on tarjolla lounas joka päivä edulliseen hintaan. Seuraa meitä fb-sivuilta joita päivitämme ahkerasti! Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme!

Mielikkitalo on ihana paikka viettää aikaa ihanien ihmisten kanssa!

Mielikkitalo avoinna:

MA–TO 8–16
PE 8–14
LA–SU 8–13

Mielikkitalo, Katajistontie 10, 84100 Ylivieska

Puhelin: Mielikit 044 2903 025

Sähköposti: mielikkitalo@kotinet.com

www-sivut: www.mielikit.net/

Mielikkien Facebook