Image

Mielikit ry

Kalajokilaakson mielenterveysyhdistys Mielikit ry

Kalajokilaakson mielenterveysyhdistys Mielikit ry on MTKL:n (Mielenterveyden Keskusliitto) jäsenyhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota Mielikit ry:n alueella (Ylivieska, Alavieska, Sievi ja Kalajoki) mielenterveyskuntoutujille sekä muille jäsenilleen Mielikkitalon myötä mielekästä toimintaa, sosiaalista kanssakäymistä ja ennalta ehkäistä laitoshoidon tarvetta sekä syrjäytymistä. Yhdistys haluaa tarjota paikan, johon aamulla lähteä; paikan joka antaa päivään sisältöä ja tukee omalta osaltaan kuntoutumista. Mielikkitalon tavoitteena on myös tukea mielenterveyskuntoutujien itsenäistä selviytymistä ja lievittää yksinäisyyttä sekä kehittää sosiaalista verkostoitumista. Tavoitteisiin kuuluu myös saada asiakkaat aktivoitumaan talon toimintoihin.

Mielikkitalo on kodinomainen paikka, joka sijaitsee lähellä Ylivieskan keskustaa. Talossa voi ruokailun lisäksi saunoa, pyykätä tai tehdä päivästä itselle muuten mielekkään. Talo on avoinna joka päivä, myös juhlapyhinä. Tämä käytäntö on osoittautunut tarpeelliseksi, koska yksinäisyys ja ahdistuneisuus korostuvat pitkinä viikonloppuina. Talolla käy päivittäin 25-30 henkilöä ja kirjanpidon mukaan talon asiakaskuntaan kuuluu noin 70 henkilöä. Lauantaisin järjestetään päiväkahvitoimintaa noin kymmenelle henkilölle Kalajoella.
Mielikkitalolla työskentelee kaksi mielenterveysalan koulutuksen saanutta henkilöä, jotka toimivat talossa toiminnanohjaajina. Viikonloput hoidetaan kuntoutujien ja vapaaehtoisten avulla. Rahoituksen Mielikkitalo saa pääasiassa RAY:ltä.

Mielikkitalon työtoimintaa on mm.:

Ruoan valmistus

Kotitaloustyöt

Kauppa-asioiden hoitaminen

Pihatyöt

TALON TÄRKEINÄ PERIAATTEINA OVAT VAPAAEHTOISUUS JA TASA- ARVOISUUS PÄÄTÖKSIEN TEOISSA. NÄIN TOTEUTAMME OMALTA OSALTAMME YHTEISÖLLISYYTTÄ.

Mielikkitalo on ihana paikka viettää aikaa ihanien ihmisten kanssa!

Mielikkitalo avoinna:

MA–TO 8–16
PE 8–14
LA–SU 8–13

Mielikkitalo, Katajistontie 10, 84100 Ylivieska

Puhelin: Mielikit 044 2903 025  Toiminnanohjaajat 044 2903 024
Sähköposti: mielikkitalo@kotinet.com

http://www.mielikit.net/