Image

Voimaa Kokemuksesta ry

Voimaa Kokemuksesta ry

Kuvaus toiminnasta

VoKo tekee kokemusasiantuntijalähtöistä mielenterveys- ja päihdetyötä Kalajoen Himangalla. Kivijalkana toimivat kaikille avoimet ryhmät:

  • Tiistaina Matalan kynnyksen ryhmä, Kansalaisopiston tila klo 12 – 14
  • Perjantaina Normiperjantai, Vanha säästöpankki klo 12 – 14

Juomme kahvia, keskustelemme vaikka mistä ja tuuletamme ajatuksia! Tervetuloa!

Osallistujia meillä on parisenkymmentä. Näin pienessä mittakaavassa kaikki tulevat nähdyksi ja kuulluksi. Keskiviikkoisin on uintiretki. Joka kuun viimeinen tiistai pidämme ruokajengin, eli laitamme seurakuntatalolla ruokaa paikallisten kauppojen ylijäämästä ja syömme yhdessä. STEAn pienavustuksella olemme virkistyneet monenlaisissa tapahtumissa teatterista hevostallille. Makkaraa on paistettu usealla laavulla.

Aloitimme toimintamme lokakuussa 2017, ja nyt meille on ajankohtaista kasvu Himangalla ja kantakaupungissa Kalajoella. Teemme yhteistyötä Osviitan sekä käynnissä olevien ja alkavien hankkeiden kanssa. Perustamme vertaisryhmiä, joissa keskitytään esimerkiksi masennukseen. Laajennamme toimintaamme myös koulukiusaamiseen puuttumiseen.

Toiminnan tarkoitus

Mielenterveys – ja päihdekuntoutujien lisäksi haluamme tavoittaa läheisiä, ja esimerkiksi yksinäisyys on syy tulla meidän kuntoutujaksi. Toivomme, että saamme kiinni syrjäytyneistä. Tärkein syy toiminnallemme on vertaistuki. Yhdistäviä taustoja on jo nykyisellään niin laajasti, että olisi ihme, jos joku porukasta ei sanoisi uudelle kuntoutujalle: ”Mulla on sama!”.

Työtämme on korjata ja kuntouttaa. Ennaltaehkäisy ja aikainen puuttuminen ovat onneksi paljon julkisuudessa ja me haluamme olla siinä mukana. Leimaantuminen on kaukainen asia VoKossa, mutta haluamme sen vähenevän kaiken kaikkiaan.

Ole yhteydessä meihin!

Aurinkoisin terveisin,

VoKo

Yhteyshenkilöt

  • Eliisa.Lindvall@voko.fi
  • puheenjohtaja@voko.fi
  • jasenasiat@voko.fi

 

www.voko.fi